eVILJO usein kysyttyä

Miksi on tärkeää ilmoittaa tietonsa eVILJO-rekisteriin?

eVILJO-rekisterissä yhdistys ja muut toimijat saavat näkyvyyttä ja tiedot ovat kaikkien tavoitettavissa eVILJO-hakupalvelun kautta. Tiedot päivittyvät myös Googlen-hakupalvelimeen, jolloin toimijan tiedot ovat löydettävissä netistä. Muistathan rekisteröitymisvaiheessa ilmoittaa, että tiedot ovat julkisia. Tietojen antamisen (rekisteröitymisen) jälkeen yhdistykselle/toimijalle luodaan automaattisesti edustava sähköinen käyntikortti, joka on löydettävissä eViljo.fi -sivustolta. Käyntikortin linkkiä voi myös jakaa esimerkiksi sähköpostin tai sosiaalisen median kautta. Käytettävissä ovat myös ilmaiset eVILJO-kotisivut ja tapahtumakalenteri.

Yhdistystämme ei ole virallisesti rekisteröity. Voimmeko silti ilmoittaa tietomme eVILJO-rekisteriin?

eVILJO-rekisteriin voi ilmoittaa myös rekisteröitymättömän yhdistyksen. Tällöin kyse on yhteisöstä, jolle määritelmän löydät Aloita tästä – painikkeen ensimmäisestä diasta.

Onko lisäkysymyksiin vastaaminen rekisteröitymisen yhteydessä pakollista?

Lisäkysymykset (yhdistyksen toiminnan laajuus ja vaikuttavuus) ovat vapaaehtoisia. Voit täydentää tietoja tai vastata kysymyksiin myöhemmin yhdistyksen eVILJO-tunnuksen kautta. Lisäkysymysten tarkoitus on osoittaa yhdistystoiminnan vaikuttavuutta Keski-Pohjanmaalla.

Milloin saan tunnukset eVILJO-rekisteriin?

Tunnukset lähetetään sähköpostitse välittömästi yhdistyksen kolmelle (rekisteröinnin yhteydessä) ilmoitetulle yhteyshenkilölle. Heitä ovat rekisteröinnin suorittanut henkilö sekä yhteystietoihin ilmoitetut kaksi yhteyshenkilöä.

Voiko eVILJO-rekisteritunnuksia jakaa eteenpäin?

Kyllä voi. Yhdistys vastaa siitä, että kenellä on oikeus päivittää tietoja eVILJO-rekisterissä.

Hukkasin tunnukseni eVILJO-rekisteriin. Kuinka saan uudet?

eVILJO:n kotisivuilla on kohta "Kirjaudu eVILJO-tunnuksilla". Klikkaa tätä ja tämän jälkeen kohtaa "Unohditko eVILJO-tunnuksesi?". Ilmoittamalla yhdistyksen y-tunnuksen ja sähköpostiosoitteesi, lähetetään sinulle tunnukset uudelleen sähköpostiisi.

Voiko eVILJO-rekisterin tiedot jättää salaisiksi?

Kyllä. Tällöin kirjaudu eVILJO:on yhdistyksesi tunnuksilla ja ruksi kohta "Perustiedot eivät saa näkyä julkisesti". eVILJO-työryhmä toivoo, että kaikki yhdistykset ja yhteisöt näyttävät tietonsa julkisesti.

Yhdistyksemme haluaa ilmoittautua eVILJO-rekisteriin, mutta emme halua käyttöömme ilmaisia eVILJO-kotisivuja. Kuinka toimimme?

Jos yhdistyksellä on jo ennestään kotisivut, välittyy osoite varsinaisille kotisivuille automaattisesti eVILJO-kotisivunäkymään. Näin yhdistyksen varsinaiset kotisivut löytyvät kätevästi klikkauksen kautta, mikäli yhdistyksestä tietoja etsivä henkilö "eksyy" ensin yhdistyksen eVILJO-kotisivunäkymään.

eVILJO-kotisivuilla on ominaisuuksia, joita ei välttämättä niin sanotuilla tavallisilla kotisivuilla ole, mutta niiden varsinainen käyttöönotto on täysin vapaaehtoista.

Milloin yhdistyksellä on käytettävissä eVILJO:n ilmaiset kotisivut?

Kotisivut on käytettävissä heti, kun eVILJO-työryhmä on hyväksynyt yhdistyksen tiedot. Hyväksymisen jälkeen yhdistyksen kolmelle yhteyshenkilölle lähetetään eVILJO-kotisivujen nettiosoite ja tunnukset kotisivujen päivittämiseen.

Mikä on internet-osoite yhdistyksen eVILJO-kotisivuille ja miten se muodostuu?

eVILJO muodostaa kotisivuosoitteen automaattisesti yhdistyksen käytössä olevasta markkinointi-nimestä, eikä siihen voi vaikuttaa. Esimerkiksi Ruotsalon kyläyhdistys ry:n eVILJO-kotisivuosoite on ruotsalonkylayhdistys.eviljo.fi.

Mikäli haluatte muuttaa yhdistyksenne/yhteisönne internet -osoitetta, teidän on muutettava markkinointinimeänne, jonka olette ilmoittaneet rekisteröityessänne eViljoon (käyntikorttitiedot). Tietoja pääsee muokkaamaan eViljo pääsivuston www.eviljo.fi kautta kohdassa "kirjaudu omilla eviljo -tunnuksilla". Mikäli olette hukanneet tunnuksenne, voi ne tilata uudelleen sähköpostiinne.

Kuinka osaan päivittää uusia eVILJO-kotisivuja?

Kotisivuista on tehty mahdollisimman yksinkertaiset. Ongelmatilanteissa käänny eVILJO-tukihenkilöiden puoleen. Heidän yhteystietonsa löydät osoitteesta www.eviljo.fi ja kohdasta "Tarvitsetko apua?"

Mitä ominaisuuksia on eVILJO:n kotisivuilla?

Kotisivunäkymään voit lisätä suoraan koneeltasi vapaavalintaisen kuvan ja yhdistyksen logon. Mikäli yhdistyksellä on jo olemassa nettisivut, päivittyy kotisivujen osoite automaattisesti pääkuvan alle, kunhan kotisivuosoite on ilmoitettu rekisteröintivaiheessa kohtaan internet-tiedot.

eVILJO-kotisivujen esittelykenttään on kirjoitettavissa kuvaus yhdistyksen toiminnasta. Kirjautunut käyttäjä voi muokata kuvausta painamalla laatikossa olevan kynän kuvaa. Esittelykenttään voit lisätä myös kuvia, linkkejä ja tiedostoja (esimerkiksi yhdistyksesi toimintakertomuksen tai kokouspöytäkirjoja).

eVILJO -kotisivujen tapahtumakalenteriin voi merkitä yhdistyksen tapahtumia. Tapahtumat näkyvät kalenterissa pyöreinä palloina ja kalenterin alle avautuu kuvaus tapahtumasta.

eVILJO -kotisivuilla on myös avoin keskustelukenttä, johon voi kirjoittaa uutisia ja kommentoida niitä. Keskustelukenttä toimii samalla yhdistyksen ilmoitustauluna. Keskustelukenttään uutisia pääsevät kirjoittamaan kotisivujen ylläpitäjä ja kaikki ne, jotka ylläpitäjä on kutsunut eVILJO -kotisivujen jäseniksi. Kutsu tapahtuu eVILJO-kotisivujen kautta kohdasta jäsenet. Mahdollisuus kutsua jäseniä kotisivujen uutiskentän ilmoittajiksi on ominaisuus, joka jakaa vastuuta yhdistyksen tiedottamisesta ja antaa keskustelumahdollisuuden yhdistyksen eVILJO -kotisivuilla.

Ketkä voivat kirjoittaa uutisia eVILJO-kotisivujen uutiskenttään?

eVILJO-kotisivuilla voi olla kolme varsinaista ylläpitäjää, jotka voivat kutsua yhdistyksen jäseniä tai muita yhdistyksen toimintaan liittyviä henkilöitä eVILJO-kotisivujen jäseniksi. Jäsenille ylläpitäjät voivat antaa eri oikeuksia. Niitä ovat kalenterin muokkausoikeus, uutisten lisäämisoikeus ja ylläpito-oikeus.

Kutsut pyydettäville jäsenille lähtevät kätevästi, kun ylläpitäjä klikkaa kohtaa "ryhmäkutsu" ja kirjoittaa kutsuttavien sähköpostiosoitteet osoitekenttään. Muista antaa kutsuttaville jäsenille haluamasi oikeus laittamalla rastin ruutuun. Tämän jälkeen klikkaa kohtaa ”lähetä kutsu”.

Kuinka uusi jäsen kirjautuu eVILJO-kotisivuille?

Ylläpitäjän lähettämän kutsun kautta tuleva jäsen saa linkin kirjautumissivulle, jota kautta pääsee yhdistyksen eVILJO-kotisivuille. Uusi jäsen luo itse omat tunnuksensa. Kotisivujen jäsenyys on toiminnassa välittömästi kirjautumisen jälkeen.

Voiko eVILJO-kotisivuilla ilmoittaa uutisia vain kirjautuneiden jäsenten tietoon?

Kyllä voi. eVILJO-kotisivujen ylläpitäjillä on mahdollisuus ilmoittaa sekä tapahtumakalenterin tiedot ja/tai uutiskentän uutiset ei-julkisiksi. Kuitenkaan yksittäisiä uutisia tai tapahtumia ei voi ilmoittaa salaisiksi. Kaikki tapahtumakalenterin tiedot tai uutiskentän uutiset ovat joko julkisia tai salaisia.

Onko eVILJO-kotisivuille mahdollisuutta saada enemmän ominaisuuksia?

Lähitulevaisuudessa voit mahdollisesti ostaa eVILJO-kotisivuille enemmän ominaisuuksia, kuten mahdollisuuden kuva- ja asiakirja arkistoon, pöytäkirjapohjia, ylävalikkoja jne. Tällä hetkellä nämä korkeammat tasot eivät ole vielä käytettävissä. eVILJO:n kehitystyö on kuitenkin jatkuvaa.

Anna rohkeasti palautetta, jos sinulla on ideoita eVILJO-kotisivujen kehittämiseksi.

Voinko olla varma, että eVILJO-kotisivuston perustaso on aina ilmainen?

Kyllä voit. Ainoastaan mahdolliset ylemmät tasot ovat maksullisia.

Yhdistyksemme ei toimi nykyisen Keski-Pohjanmaan maakuntarajojen sisällä. Voimmeko silti ilmoittaa tietomme eVILJO-rekisteriin?

Kyllä voitte. eVILJO-rekisteriin voivat ilmoittautua kaikki yhdistykset ja yhteisöt, joilla on yhteys Keski-Pohjanmaan maakuntaan. Kiinnostus mahdollisuudesta tehdä yhteistyötä keskipohjalaisten toimijoiden kanssa "riittää". Historiallisen Keski-Pohjanmaan alue on aina ollut luonnollinen toimintakenttä kansalaistoimijoille, jota vallitsevat maakuntarajat eivät ole kahlinneet.

eVILJO yhdistysrekisterin lisäkysymyksissä pyydetään ilmoittamaan palkatun henkilöstön määrä. Lasketaanko henkilöstöön mukaan myös osa-aikaiset työntekijät?

Kyllä. Vaikka henkilö olisi töissä vain osa-aikaisesti, lasketaan hänet kokonaisena henkilöstön määrään.

eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY