Yhdistys

Keskipiste-Leader ry

Keskipiste-Leader ry

Yhdistyksen tiedot

Kuvaus toiminnasta

KESKIPISTE-LEADER RY on maaseudun kehittämisyhdistys toiminta-alueenaan Haapajärven, Haapaveden, Kärsämäen, Nivalan, Pyhännän, Pyhäjärven, Reisjärven ja Siikalatvan kunnat. Leader-ryhmä on rekisteröity yhdistys, joka kannustaa maaseudun asukkaita kehittämään omaa kotiseutuaan, lisäämään sen viihtyisyyttä sekä synnyttämään uusia työpaikkoja ja yrityksiä. Leader-ryhmät ovat laatineet alueelleen paikallisen maaseudun kehittämisohjelman, jota ne toteuttavat seitsemän vuotta kestävän ohjelmakauden ajan (2014-2020) Leader-ryhmät rahoittavat yleishyödyllisiä ja elinkeinotoimintaa edistäviä hankkeita sekä yritystukia. Leader-ryhmät neuvovat tuen hakijoita hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa. Ryhmän toimintaan voi osallistua kuka tahansa alueen asukas toteuttamalla hankkeen, olemalla mukana hankkeessa tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi.

Toiminnan tarkoitus

Leaderin kantavia ajatuksia ovat: Alhaalta ylöspäin -periaate eli hankkeiden valmistelu ja päätösvalta rahoitettavista hankkeista on tavallisilla ihmisillä, jotka ovat kotiseutunsa parhaita asiantuntijoita. Kuka tahansa voi tulla toimintaan mukaan. Uusien toimintatapojen ja menetelmien kokeilu, jonka tavoitteena on maaseudun elinkeinojen kehittäminen ja työpaikkojen luominen. Resurssien kokoaminen verkostoitumalla pienten toimijoiden kesken sekä yhteistyö yritysten, järjestöjen ja julkisen sektorin kanssa. Erityisesti naisten ja nuorten työmahdollisuuksien ja elinolosuhteiden parantaminen. Kestävä kehitys. Kansainvälistyminen ja alueiden välinen yhteistyö

Toiminta-alueToimiala ja yhdistysluokittelu

Muut aatteelliset yhdistykset, Yrittäjyys

Toimintaa kuvaavat hakusanat

Leader, Keskipiste, rahoitus, yritystuki, kehittäminen, nuoret, kylätoiminta, Kärsämäki, rahoittaminen,

Yhteystiedot

Toimipaikan käyntiosoite
NITEK, 3. krs, Pajatie 5 85500 NIVALA

Postiosoite
Pajatie 5 85500 NIVALA

Toimipaikan puhelin
0400838528

Yhdistyksen sähköpostiosoite
info@keskipisteleader.fi

Yhteyshenkilöt

Muu: Ilkka Peltola
Puhelin: 0400838528
ilkka.peltola@keskipisteleader.fi


Muu Anni-Mari Isoherranen
Puhelin: 0405448643
anni-mari.isoherranen@keskipisteleader.fiKatso kaikki tiedot »eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY