Yhdistys

Lestijärven kotiseutuyhdistys ry

Lestijärven kotiseutuyhdistys ry

Yhdistyksen tiedot

Kuvaus toiminnasta

Kotiseutuyhdistyksen toiminta perustuu hyvälle talkoohengelle. Vuosien saatossa museoalueella on toteutettu monenlaista rakentamista, ylöskohottamista, huoltamista ja siivousta. Laskematon on se talkootyön määrä ja arvo, joka yhteisesti on tehty kotiseudun hyväksi. Palkkana on ollut hyvä ja tyytyväinen mieli, kun on saanut katsella hyvää työn tulosta. Ainahan talkoisiin liittyy myös leppoinen ja virkistävä yhdessä oleminen. Eteenkinpäin tarvitaan aktiivisia tekijöitä ja talkoovoimaa. Tähän luottaen kotiseutuyhdistyksen syyskokouksessa 27.11.2013 hyväksyttiin seuraava toimintasuunnitelma vuodelle 2014. Kartoitamme vanhoja asuinpaikkoja kylittäin. Meillä on toimintaa museoalueella kesäisin: siivous- ja korjaustalkoot, valvonta, opastus, kahvio ym. museorakennusten siivoamine jne. Meillä on yhteistyötä muiden kotiseutuyhdistysten ja maakuntamuseon kanssa. Toteutamme luontoretken tulevan suven aikana. Toimitamme myös Lestin Mutti -kotiseutulehteä.

Toiminnan tarkoitus

Lestijärveläisen elämänmuodon ja kulttuuriperinnön säilyttäminen ja julkituominen. Haluamme myös kunnostaa entisiä asuinpaikkoja. Yhteistyö eritahojen kanssa on meille tärkeää.

Toiminta-alueToimiala ja yhdistysluokittelu

Osaamisen kehittäminen, Muu kulttuuritoiminta, Kotiseutuyhdistykset, Ulkoilu- ja retkeily-yhdistykset, Muu vapaa-ajantoiminta, Perinne- ja kädentaidot, Ympäristö ja luonnonsuojelu

Toimintaa kuvaavat hakusanat

Lestijärvi, kotiseutuyhdistys, kulttuuriperintö, luontoretki, luontoretket, näyttelyt, mutti, Lestinpäivä, talkoot, kunnostaminen, autiotalot, vanhat asuinpaikat, yhteistyö,

Yhteystiedot

Toimipaikan käyntiosoite
Lapin talo 69440 Lestijärvi

Postiosoite
Rantatie 69440 Lestijärvi

Yhteyshenkilöt

Puheenjohtaja: Timo Lappi
Puhelin: 040 7433710
timo.lappi@kase.fi


Sihteeri Pentti Untinen
Puhelin: 0000
pentti.untinen@hotmail.comKatso kaikki tiedot »eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY