eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.6.2016

Rieska-Leader ry

Rieska-Leader on vuonna 1996 perustettu maaseudun kehittämisyhdistys, jonka tehtävänä on edistää alueensa yrittäjyyttä, yhteisöllisyyttä ja viihtyisyyttä paikallisia vahvuuksia hyödyntäen ja kestävän kehityksen periaatteita noudattaen. Yhdistys toimii yhteistyössä alueen asukkaiden, yritysten, yhteisöjen ja muiden organisaatioiden sekä viranomaistahojen kanssa. Yhdistyksen toiminta-alueeseen kuuluvat Alavieskan, Merijärven ja Sievin kunnat sekä Kalajoen, Kannuksen, Oulaisten ja Ylivieskan kaupungit. Asukkaita alueella on noin 50 000.Suomessa toimii kaikkiaan 54 Leader-ryhmää, joista jokainen on laatinut omalle alueelleen yhdessä asukkaiden ja yhteisöjen kanssa paikallisen kehittämisstrategian. Kehittäminen jaksotetaan EU:n käytäntöjen mukaisesti seitsemän vuotta kestäviksi ohjelmakausiksi. Parhaillaan on meneillään 2014 - 2020 ohjelmakausi, joka alkoi käytännössä vasta viime vuonna. Rieska-Leaderin ’Iloa ja innovaatioita’ -strategialla edistetään yrittäjyyttä, yhteisöllisyyttä sekä alueen vetovoimaisuutta  - kestävää kehitystä, nuoria ja kansainvälisyyttä unohtamatta.

 

Rieska-Leader aktivoi ja rohkaisee alueensa toimijoita kehittämään omaa kotiseutuaan. Kehittämistä tuetaan rahoittamalla yleishyödyllisiä kehittämishankkeita ja investointeja sekä yritystukia. Leader-työntekijät neuvovat hakijoita hakemusten valmistelussa ja hankkeiden toteuttamisessa. Rieska-Leaderin hallitus, joka on koottu tasapuolisesti kuntien, yhdistysten ja asukkaiden edustajista, käsittelee tukihakemukset. Näin hankkeiden valmistelu ja päätösvalta rahoitettavista hankkeista on paikallisilla ihmisillä – jotka ovat kotiseutunsa parhaita asiantuntijoita.

 

Leader-tuki muodostuu EU:n, valtion ja kuntien rahoituksesta. Tarvittaessa hakijoita ohjataan muihin rahoituslähteisiin, jos hanke ei sovi Rieska-Leaderin rahoitettavaksi. Kaikki Leader-toimintaan liittyvät neuvontapalvelut ovat maksuttomia.

 

EU:n alueella toimii yli 2000 Rieska-Leaderin kaltaista Leader-ryhmää. Ruohonjuuritason kansainvälinen yhteistyö ja rajojen yli toimiminen onkin tärkeä osa Leader-toimintaa. Rieska-Leaderillä on kumppaneita mm. Unkarissa, Latviassa, Bulgariassa, Romaniassa, Irlannissa ja Ruotsissa. Ja Leader-rahoituksen lisäksi Rieska-Leaderiltä löytyy osaamista myös muista kansainvälisen toiminnan rahoitusvälineistä.

 

Nuoret ovat tärkeä osa Rieska-Leaderin toimintaa. Käytössä on oma Nuoriso-Leader –rahoitus, jolla tuetaan nuorten omia pieniä hankkeita – kuten tapahtumien järjestämistä ja yhteisten harrastevälineiden hankintaa - helpolla ja nopealla tavalla.

 

Rieska-Leaderin toimintaan voi osallistua kuka tahansa alueen asukas toteuttamalla hankkeen, olemalla mukana hankkeessa tai liittymällä yhdistyksen jäseneksi. Kiinnostaako sinuakin tulla mukaan toimintaan?

 

Lisätietoja kaikesta edellä mainituista löytyy Rieska-Leaderin nettisivuilta www.rieskaleader.fi  ja www.popleader.fi. Yleistietoa Leader-toiminnasta Suomessa löytyy www.leadersuomi.fi –sivustolta.