Ajankohtaista

1.3.2021

Pohjanlahden Kulttuurihistoriallinen Puuveneyhdistys ry. Bottniska Vikens Kulturhistoriska Träbåtsförening rf

Pohjanlahden Kulttuurihistoriallinen Puuveneyhdistys ry perustettiin vuonna 2011, tarkoituksena edistää puuveneiden käyttöä, huoltoa ja rakentamista. Visiomme: Suojella ja vaalia hienoa puuvenelaivastoamme, jonka historia on tärkeä osa alueemme merellistä perintöä. Vanhojen, sekä uusien perinnepuuveneiden rakennus- ja käsityöperinteiden ja taitojen säilyttäminen, kehittäminen ja harjoittaminen. Tutkia, kuvailla ja välittää tietoa veneiden ja veneilijöiden historiasta, sekä perinteen luomista kauneusarvoista. Hyvät merimiestaidot, vahva ammattitaito, ensiluokkaiset käsityötaidot, sekä kauneusarvojen ja toiminnallisuuden tunne ovat arvokkaimpia lahjoja, joita voimme välittää tuleville sukupolville.Kohderyhmämme

Puuveneharrastajat, puuveneomistajat, sekä nuoriso, joka kaipaa apua ja neuvoja vanhojen ja uusien puuveneiden säilyttämisessä. Merihistoriasta kiinnostuneet, luonnon- ja ympäristöharrastajat, jotka haluavat tutustua lähemmin vapaa-ajan venekulttuuriimme.

Toimialamme
Päätoimintamme ovat perinteisten puuveneiden talvisäilytys, kunnossapito ja entisöinti ja venehalli, jossa on puuverstat, maalamo ja metallityöpaja. Toivotamme vierailijat tervetulleeksi alueelle.

Muita toimintojamme

 • Järjestää puuvenetilaisuuksia
 • Puuvenekeskus merimuseolla
 • Kurssimuotoista koulutusta: 
  • Veneen entisöinti, puisten pohja- ja kansirakenteiden käsittely
  • Veneenrakennus
  • Puuveneiden alkuperäisenmallin tyylioppi
  • Purjeiden hoito, silmukointi, solmut, kiinnitystaidot
  • Nuorisolle tarkoitetut kurssit puuveneiden huollosta, navigoinnista ja purjehdustaidoista 
 • Tapaamispaikka jossa on näyttelytiloja, kirjasto, kahvio ja kauppa, jossa on tarjolla käytettyjä venetarvikkeita. 

Yhteistyökumppanit
Työskentelemme mielellämme yhteistyössämuiden yhdistysten, museoiden, taitelijoiden,veneenrakentajien ja muiden käsityöläisten,sekä myös koulujen ja muiden kiinnostuneidenkanssa.

 https://puuveneyhdistys2014.wordpress.com/visiot-visioner-visions/

Yhteyshenkilöt

PuheenjohtajaMatti Ojutkangas

Puhelin: 0405465501
mojutka@gmail.com

Sihteeri Hannele Viiperi
Puhelin: 0400240444
hannele.tunkkari@gmail.comeVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY