eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.11.2016

Kaustisen Pohjan-Veikot

Kaustisen Pohjan-Veikot on 102 vuotta vanha menestyksellinen yleisseura, jonka lajivalikoimaan kuuluvat ammunta, hiihto, frisbeegolf, jalkapallo, judo, naisvoimistelu, salibandy, suunnistus ja yleisurheilu. Uuden lajin, Futsalin, parista on Pohjan-Veikot noussut jo 1-divisioonaan, mikä on aktivoinut entisestään myös penkkiurheilijoita.Jokainen laji on organisoitu omaksi jaostoksi ja jokaisesta jaostosta on valittu henkilö edustamaan lajiaan seuran hallitukseen. Seurassa toimii myös bingotoimikunta, joka järjestää bingon pääsääntöisesti kerran viikossa. Seurassa on noin 500 jäsentä ja seuran järjestämiin toimintoihin osallistuu myös paljon ei-jäseniä. Mitkään seuran järjestämät harjoitukset tai muut aktiviteetit eivät vaadi jäsenyyttä vaan ainoastaan kilpailutoimintaan osallistuminen. Reilun 4000 asukkaan kunnassa liikkujien määrää voidaan pitää hyvänä. Toki aina on parannettavaa ja vaikka paljon on porukkaa mukana, niin aina tarvitaan yhteistyötä muiden organisaatioiden kanssa.

Kaustisen Pohjan-Veikot tuottaa sopimusperusteisesti Kaustisen kunnalle liikuntapalveluja ja hoitaa ulkoilualueita. Näiden sopimusten vuoksi seurassa on kaksi palkattua työntekijää, seuravastaavana toimii Juho Viiperi ja ulkoilualueiden hoitajana Vesa Lahti.

Kaustisen Pohjan-Veikoille on tullut menestystä laajalla rintamalla vuosien saatossa. Viime vuosien kestomenestyjiä ovat olleet moukarinheittäjät Jesse Lehdon ja Jenni Penttilän johdolla. Yleisurheilun toiminta kaiken kaikkiaan on laajaa ja valmennuksessa on rutkasti osaamista. Todisteena on todella hyvä menestys valtakunnallisessa Vattenfall – seurakisassa vuosien saatossa. Vattenfall seuracup järjestetään joka vuosi ja seurat laitetaan asukasluvun mukaan eri sarjoihin. Kaustinen kuuluu Kilo-sarjaan ja siitä sarjasta Pohjan-Veikoille tuli tänä vuonna voitto.

Urheilutalon remontointi muutama vuosi sitten ja sen myötä saadut uudet hienot tilat ovat edesauttaneet kehittämään talviharjoittelua ja se on näkynyt varsinkin sisälajien tasonousuna. Futsal on yksi näistä ja siinä molemmat sekä mies- ja naisjoukkueet nousivat tälle kaudelle valtakunnalliseen 1- divisioonaan. Tämä menestys on saanut mukavasti myös penkkiurheilijoita katsomon lehtereille. Toki menestys vaikuttaa suoraan harrastajamääriin ja tänä talvena palloa potkii neljä joukkuetta enemmän kuin viime talvena.

Ammunta on ollut seurassa kasvava laji, uutena lajimuotona on tullut ilma-aseammunta. Ilma-aseammunta sopii kaikenikäisille sukupuoleen katsomatta. Ampumarata haulikko- ja kivääriampujille on seutukunnan parhaimpia, joten se tuonut lisää harrastajia naapurikunnistakin. Niin ilma-ase- kuin trap-ammunnassakin menestystä on tullut SM-tasollakin.    

Judo, salibandy, hiihto ja suunnistus tuovat myös mitaleita seuran palkintokaappiin, mutta saavat myös suuriakin massoja liikkeelle, esimerkiksi suunnistuksen iltarastit tuovat normaalisti yli 200 ihmistä Kaustiselta ja lähikunnista etsimään rastilippuja metsään.

Kilpailutoiminta on urheiluseuralle tietenkin tärkeää, mutta niin on myös kaikkien perusliikkuminen. Seurassa mietitäänkin jatkuvasti miten saamme tavoitettua kaikki kuntalaiset ja löydetään sopiva liikuntamuoto kaikille. Muutamina esimerkkeinä mietinnän seurauksista sanottakoon, että lapsille ja nuorille on paljon liikuntaryhmiä –ja kerhoja, monipuoliset ukko- ja naisjumpat. Frisbeegolf-radan rakentamista on alettu suunnittelemaan, pururataa ja hiihtoreittejä  on parannettu sekä yleisötilaisuuksia järjestetään vuoden mittaan useita. Uutena ideana on noussut jo kerran järjestetyt päivätanssit. Myös Suomi 100 -juhlavuoden huomioimisesta on puhuttu, ja keskustelua asiasta pidetään vireänä. Ei ole väliä miten liikkuu kunhan vaan liikkuu!

Kuvateksti: Kesäisin KP-V järjestää yhdessä Pro Kaustisen kanssa kansanmusiikkipainotteisin kaiken kansan hölkkä/juoksutapahtuman, jolla samalla kerätään varoja hyväntekeväisyyteen. Kuva Krista Järvelä.