Ajankohtaista

1.5.2021

OLKA Kokkola

Älä jää yksin, tukea on tarjolla! Toiminnan tavoitteena on · tarjota potilaille ja heidän läheisilleen kiireetöntä kohtaamista sekä antaa tukea sairauteen sopeutumisessa · antaa vapaaehtoisille mahdollisuuden auttaa, uusia ystäviä ja hyvän tekemisen myötä hyvinvointia myös itselleen · antaa sairaalan työntekijöille tietoa · tarjota yhdistyksille tavan toimia sairaalassa lähellä potilasta OLKA® toteutetaan Keski-Pohjanmaan keskussairaalan ja Kosti ry:n yhteistyönä. OIVA-tietopalvelu OLKAsta saa tietoa potilasyhdistyksistä. Yhdistykset ja sairaalan yksiköt voivat pitää OLKA-pisteellä teemapäiviä. OLKA-pisteen teemapäivät varataan OLKAsta OLKA-piste on Keski-Pohjanmaan keskussairaalassa A1-aulassa. Avoinna ma-to klo 10–12.TOIVO-tukipalvelu ja Vapaaehtoinen ILONA-palvelu

OLKA koordinoi sairaalan vapaaehtoistoimintaa. Kaikki OLKAn vapaaehtoiset on valmennettu tehtäväänsä ja he ovat sitoutuneet vaitioloon. Vapaaehtoiset toimivat potilaan seurana ja tukena eivätkä puutu potilaan hoitoon. Vapaaehtoiset eivät korvaa henkilökunnan työtä. Vapaaehtoiset tuovat iloa, tukea ja toivoa sairaalan arkeen.

OLKA välittää sairaalan potilaille ja heidän läheisilleen vertaistukea. Vertaistuki auttaa potilasta sopeutumaan sairauteensa ja vahvistaa omahoitoa.

Sairaalavapaaehtoisena voi toimia myös ilman omaa kokemusta sairastumisesta tai vammautumisesta. Vapaaehtoiset toimivat muun muassa aula-avustajina, juttukavereina ja leikkikavereina.

Yhteystiedot:

Projektipäällikkö Minna Kallio-Järvinen 040 569 5033 minna.kallio-jarvinen(at)siltakokkola.fi

Projektityöntekijä Hanna Kautiainen 040 569 5023 hanna.kautiainen(at)siltakokkola.fi

OLKA Kokkola

 eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY