eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.12.2016

Kälviän Lions Club ry - tuttavallisesti Kälviän Leijonat

Lions-aatteen johtoajatus on ”Luovuta isänmaasi onnellisempana nousevalle sukupolvelle”. Suomeen ensimmäinen Lions klubi perustettiin vuonna 1950. Kälviän Lions klubin perustamisjuhlaa vietettiin Jussinpäivänä Keski-Pohjanmaan Kansanopistolla joulukuun 27.päivänä vuonna 1966. Kälviän LC on noudattanut alun alkaen Lions aatteen peruspilareita, joita ovat palvelumissio, työ lähiyhteisössä, yhteistyö kotimaan ja maailman Lions klubien kanssa. Keskeisin toiminta-ajatuksemme on ”Me palvelemme”.Kälviän Lions Klubi kokoontuu joka kuukauden kolmas maanantai keskustelemaan niistä mahdollisuuksista, joita yhdistys voi tehdä oman kotiseutunsa elinympäristön ja kaiken ikäisten asukkaiden parhaaksi. Monet keskustelun aiheet ovat toteutuneet, olkoon esimerkkinä vaikkapa Muualle haudattujen -muistomerkki. Aina silloin tällöin kokous keskeytyy naururemakkaan, kun joku on keksinyt hyvän jutun omassa pöytänurkkauksessa, ja pyynnöstä se kerrotaan koko veljeskunnalle.

Leijonatoiminta ei tietenkään ole vain kuukausikokouksissa istumista, vaan jokaisena toimintavuonna on monenlaisia aktiviteetteja. Osa aktiviteeteista on Lions -liiton järjestämiä valtakunnallisia tapahtumia ja osa on paikallisten klubien omia joko varoja tuottavia- tai työaktiviteetteja. Yksi tunnetumpia valtakunnallisia Lions keräyksiä on Punainen sulka -kampanja.

Aloitteellisissa aktiviteeteissa klubi on aloitteentekijänä ja/tai pesämunan antajana, mutta varsinaisen työn tekee jokin muu taho. Aloitteita on vuosien aikana tehty mm. valaistuista hiihtoladuista, ilmoitustauluista, erilaisista opasteista, vanhustenkotiyhdistyksestä ja Kälviän musiikkiopiston toimipisteestä.

Keskeisinä palveluaktiviteetteina Kälviän Lions toimintaan on kuulunut vanhusten kyyditseminen ja ulkoiluttaminen, jouluvierailut eri palvelulaitoksiin, erilaisten tapahtumien kuten monipuolisten konserttien ja kehitysvammaisten urheilukisojen järjestäminen. LC Kälviä on toimittanut vuosittain Kälviän Joulu -lehteä ja jouluaattona sekä itsenäisyyspäivänä sytyttänyt kynttilät kaikille Kälviän sankarihaudoille. Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi ollaan suunnittelemassa koko perheen Yhteistä laskiaispäivän tapahtumaa Pirskeriin.   

Tuloa tuottavissa aktiviteeteissa klubi tekee koko työn alusta loppuun ja jakaa sitten erilaisiin tarkoituksiin siitä saadun kaiken tuoton. Kälviän LC on lahjoittanut muun muassa turvapuhelimia, pyöräilykypäriä, stipendejä nuorten harrastusten tukemiseen ja jopa itsetehdyn hirsimökin kunnan ja seurakunnan käyttöön Pirskerissä. Myös liikuntajärjestöjen, veteraanien, vanhusten ja kulttuuritapahtumien tukeminen eri muodoissa on ollut kälviäläistä leijonasydäntä lähellä. 

LC Kälviällä on myös kansainvälistä toimintaa, sillä yhdistys on maailmanlaajuinen palvelujärjestö. Auttava käsi ojennetaan sinne missä erilaiset katastrofit, epidemiat, köyhyys ja puute ovat ihmisten arjen taakkana. Klubilla on vuosien aikana ollut useita kummilapsia kehitysmaissa.

Eräässä Kälviän Lions Klubin toimintakertomuksessa kerrotaan näin ”epäitsekästä palvelutarjontaa on harjoitettu jalon ymmärtämisen hengessä, hyviin tuloksiin on päästy ja asetetut tavoitteet on saavutettu. Toisin sanoen: paljon on tehty, mutta paljon on vielä tekemättä”.

Ota meihin rohkeasti yhteyttä ja tule mukaan toimintaamme tekemään hyvää. Käyntikorttimme löydät eViljo -haun kautta.

Tämän esittelyn tiedot pohjautuvat Vesa-Matti Niskasen kirjoittamaan historiikkiin ja Pertti Kankkusen juhlapuheeseen. Kälviän Leijonista voit lukea lisää myös tuoreesta Kälviän Joulusta 2016.