Ajankohtaista

20.8.2021

Kuunnelma-cd:n julkaisu 25.8. Kokkolan iltatorilla klo 17.30

Ajoilta eilisen, Äänimatka vanhaan Kokkolaan. Kokkolan historiaan pohjautuvan kuunnelma-cd:n julkaisu Kokkolan iltatorin yhteydessä. Kuunnelmassa kertojina Kokkolanseudun lausujat, kuunnelmakäsikirjoitus, ohjaus ja taiteellinen tuottaja Helena Djupsjöbacka, äänityö Veeti Orava.

Alunperin Kokkolan juhlavuoden ohjelmaksi tarkoitettu live-esitys päätettiin vuosi sitten tehdä kuunnelman muotoon. Materiaali on koottu monista paikallishistoriasta kertovista lähteistä sekä paikallisista että muualta löytyneistä.

Kansallisarkiston digitaaliarkistosta löytyi aikalaisten Uusi Suometar -lehteen kirjoittamia herkullisia tekstejä, esim. Kokkolan katuvalaistuksesta ja suomalaisen koulun perustamisesta. Kuvaus kokkolalaisten porvarisnaisen asemasta on lainattu Oulussa syntyneen naiskirjailijan Sara Wacklinin kirjasta Sata muistelmaa Pohjanmaalta.

Merenkulku on ollut vahvasti läsnä kokkolalaisten elämässä. Merimiehen Ystävä -lehden viestit merille lähteneistä rakkaista nostavat esiin ajan, jolloin viestintä oli hidasta ja epävarmaa.

Tunnin pituisella äänimatkalla käydään niin iloissa kuin suruissa, ja suruista on Iso Viha se suurin!

Osta omaksi ja anna lahjaksi elämyksellinen tunti Kokkolan historiaa.


Kokkolanseudun Lausujat r.y.

Katso käyntikortti »

eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY