eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.2.2017

Lestijokiseudun sukututkijat ry

Lestijokiseudun sukututkijat ry on reilut 10 vuotta toiminut keskipohjalainen yhdistys, joka pyrkii kokoamaan sukututkimuksesta ja paikallishistoriasta kiinnostuneita henkilöitä yhteen ja edistämään alueen sukujen ja perinnetietouden tutkimusta ja tallentamista.Yhdistys perustettiin helatorstaina 2005 ”kolmen kovan” keskipohjalaissyntyisen sukututkijan aloitteesta. Aloitteen tekijänä olivat Matti Heiniemi, Arto Hautala ja Paavo Hanhisalo. Viimeksi mainittu toimi myös yhdistyksen puheenjohtajana ensimmäiset vuodet.

Yhdistyksemme toimialueena on aiemman kuntajaon mukaan: Himanka, Kannus, Toholampi, Lestijärvi, Ullava, Kälviä ja Lohtaja. Yhdistyksen pääpaikka on Kannus. Kannuksen pappilan yläkerrassa on myös jäsenten vapaassa käytössä oleva kirjakokoelmamme ja digitoinnin myötä jo enimmäkseen tarpeettomaksi käynyt mikrokorttikokoelma, sekä niiden lukemiseen tarvittava lukulaite. Pappilan yläkerrassa kokoontuu säännöllisesti myös kymmenjäseninen johtokunta suunnitellen ja ideoiden toimintaa yhdistyksemme jäsenille. Nykyinen jäsenmäärämme on noin 60.

Hieman historiikkia toiminnastamme…

Yhdistyksen järjestämissä seminaareissa on kuultu tutkijoiden luentoja asutuksen, kaupan ja maatalouden kehityksestä kivikaudelta nykypäiviin. Kuultu on myös siirtolaisuudesta, isovihan ja jatkosodan ajoista kotirintamalla, vanhoista kartoista ja dna-rekisterin hyödyntämisestä sukututkimuksessa. Samalla sukututkijoille on esitelty kuhunkin aiheeseen liittyvää mielenkiintoista tutkimusmateriaalia.

Tarinailloissa ja -iltapäivissä, joissa on aikaa myös kysymyksille, keskustelulle ja muisteluille, paikalliset asiantuntijat ovat kertoneet muun muassa alueen kestikievarilaitoksesta ja torppariasutuksesta, Lestijärven metsänvartijatiloista ja Himangan Raumankarin yhteisöstä.

Kaksipäiväisillä matkoilla Vaasaan, Helsinkiin, Jyväskylään ja Turkuun on tutustuttu maakunta-arkistoihin, kirjastoihin, museoihin ja paikkakuntien nähtävyyksiin. Lähiseudun retkikohteina ovat olleet muun muassa Korpholmenin spitaalisairaalan entisöity alue, Lahnakosken metsästysmuseo ja Santaholman kotiseutumuseo Kalajoella.

Paikallisten oppaiden vetäminä olemme kuulleet menneiden sukupolvien tarinoita Toholammin, Lohtajan, Kannuksen, Kälviän, Himangan, Lestijärven ja Ullavan hautausmailla sekä tutustuneet kylähistoriaan Mutkalammin, Härkänevan ja Ruotsalon kyläkierroksilla. Kyläkierrosten on tarkoitus jatkua lähivuosinakin. Jäsenistöltä toivotaan paikallista järjestely- ja opastusapua.

Yhdistyksen toimintaa ja alueen sukututkimuskirjallisuutta on esitelty kesätapahtumissa ja muissa tilaisuuksissa eri puolilla toiminta-aluetta sekä Valtakunnallisilla Sukututkimuspäivillä Kokkolassa keväällä 2013.

Ja hieman tulevaisuuden näkymistämme…

Suomen Sukututkimusseura täyttää vuonna 2017 yhdessä itsenäisen Suomen kanssa kunniakkaat 100 vuotta. Sitä vietetään teemalla ”Jokaisella on tarina”. Vuoden kunniaksi järjestetään pääkaupunkiseudulla maaliskuussa viikon kestävä Koko Suomen sukujuhla-tapahtuma, joka huipentuu Espoon Otaniemessä järjestettävään viikonlopputapahtumaan. Tapahtuman sukututkimuksellinen ja historiallinen anti tulee olemaan runsas! Lestijokiseudun sukututkijat ry järjestää yhteisen matkan viikonlopputapahtumaan 18.-19.3. Lisätietoja kotisivuiltamme lestijokiseudunsuskututkijat.info tai Facebook-sivuiltamme.

Lähde mukaan kokemaan ja näkemään koko Suomen sukujuhla 2017!!

Toinen Suomi 100- tapahtumamme on

SUOMI 100- SUKUPOLVIEN TARINOITA- tarinailtapäivä

Kannuksen pappilassa 29.1.2017 klo 13.00.

Tule kertomaan ja kuulemaan tarinoita suvuista ja ihmisistä, asioista ja ilmiöistä – meistä suomalaisista. Voit tulla kertomaan omaa muistitietoasi tai vain kuulemaan muiden tarinoita ja keskustelemaan niistä.

JOKAISELLA ON TARINA ! 

Myös kyläkierroksemme ja muut tapahtumamme saavat jatkoa kuluvana vuonna.

OLET LÄMPIMÄSTI TERVETULLUT MUKAAN TOIMINTAAMME, RETKILLEMME JA TAPAHTUMIIMME.

Lisätietoja:

puh.joht. Raija Koski   0400529991   kooraija(at)gmail.com

sihteeri Reetta Kolppanen 0505642315   reetta.kolppanen(at)kotinet.com