Ajankohtaista

23.2.2017

Mitä keskipohjalaisuus sinulle merkitsee?

Keski-Pohjanmana Kulttuuriliitto ry:lle keskipohjalaisen yhteishengen ja identiteetin vahvistaminen ovat toiminnan keskeisimpiä kulmakiviä. Vuonna 2017 Kulttuuriliitto haluaa herätellä keskipohjalaisia kertomaan, että mitä keskipohjalaisuus heille merkitsee?

Kulttuuriliitto ry:n vuoden 2017 toimintasuunnitelmaan kirjattiin tavoite, että vuoden aikana Kulttuuriliitto aktivoi keskipohjalaisia keskusteluun, että mitä keskipohjalaisuus meille merkitsee? Ajatuksen innoittajana on lähestyvä Keski-Pohjanmaa päivä 12.9., jota vietetään ensimmäistä kertaa. Keski-Pohjanmaa päivä on jatkumo maakuntajuhlille, joita on maakunnassa vietetty läpi itsenäisyytemme ajan, mutta toisaalta ensimmäinen Keski-Pohjanmaa päivä avaa ihan uuden mahdollisuuden juhlia keskipohjalaisuutta. Viime vuosina maakuntajuhlia on ollut harvakseltaan, eikä niillä ole ollut enää entisenlaista merkitystä tai loistoa, mikäli aikaa vertaa 1930-ja 1940-lukujen kultavuosiin.

Mitä keskipohjalaisuus lopulta merkitsee meille keskipohjalaisille? Mistä olemme erityisen ylpeitä? Mistä haluaisimme kertoa muille suomalaisille? Kulttuuriliitto kannustaa keskusteluun sosiaalisessa mediassa tunnisteella #minäkeskipohjalainen. Ajatuksia voi lähettää myös sihteerille osoitteeseen sanna-maija.kauppi(at)keski-pohjanmaa.fi

Kiitos!

Oheisen kuvan omistaa Keski-Pohjanmaan liitto. Kuva on Lohtajan maakuntajuhlilta vuodelta 1938.


Keski-Pohjanmaan Kulttuuriliitto ry.

Katso käyntikortti »

eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY