eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.4.2017

Kokkolan Seudun Diabetes-Diabetes-Karlebynejdens Diabetes

Kokkolan Seudun Diabetes-Karlebynejdens Diabetes toimii diabeetikkojen ja heidän läheistensä tukiverkostona. Tarkoituksensa mukaan yhdistys seuraa diabeetikkojen omahoidon edellytyksiä ja hoidon kehitystä . Asiatietoa ja vertaistukea jaetaan niin kuukausitapaamisissa kuin muissakin yhteisissä tapahtumissa.   Alkuvuosi on ollut liikunta- ja kuntoilupainotteinen eikä sitä jatkossakaan unohdeta. Edessä on vilkas ja monipuolinen kevätkausi. Huhtikuun tapaamisessa  to 20.4.  klo 18  Kompasissa, Yrittäjäntie 3-5,  on mukana hypokoira  ja sen kouluttaja Vaasasta eli aiheena on koiran kouluttaminen diabeetikon tueksi. Toukokuussa on tiedossa koko perheen hauska kevätretki.

   Näyttävin tapahtuma on luentotilaisuus 5.4. Keskussairaalan auditoriossa aiheesta Diabeetikko Soiten sokkeloissa. Soiten sokkeloita tulee selventämään kehittämispäällikkö Jussi Salminen ja diabetesasiasta puhuvat erikoislääkärit Janne Kemppainen ja Elina Blanco-Sequeiros.

  Diabetesliiton tuella vireytetään perhekerhotoimintaa niitten perheitten tueksi, joissa on diabeetikkolapsi. Paikallisten kokoontumisten jälkeen kesäkuussa on tiedossa retki Särkänniemeen. Pohdinnan alla on nuorten diabeetikkojen tukeminen – pidetäänkö leiri vai muu tapaaminen.  Nythän nuoret seuraavat nettiä ja blogeja ja sillä saralla Kokkolassa vaikuttaa Olli Kivelä.  Ruotsinkielisiäkään ei unohdeta , onhan valtakunnallinen Svenska Träffen tänä vuonna Pietarsaaressa ja ensi vuonna Kokkolassa.

  Sydän-, aivo- ja diabetesyhdistyksillä on paljon yhteistä , joten yhteistyö olisi luonnollista. Terveysalan ja muillakin yhdistyksillä on yhteisenä huolenaiheena kokoontumistilojen puute. Jäsenmaksuilla ja kahvikassalla toimeentulevalla yhdistyksellä ei ole varaa vuokriin. Kun Sairaalanmäellä rakennetaan, niin luulisi sieltä löytyvän tilaa. Luulisi siitä terveydenhoidonkin hyötyvän, kun tavoittaa kerralla isomman joukon opastettavaksi.

  Yhdistyksellä on menossa 62. toimintavuosi, sillä vuonna 1955 perustettiin Sokeritautisten yhdistys. Jäseniä on nyt 750, siitä ruotsinkielisiä 75.  Toholammilla toimii itsenäinen alaosasto ja siinä 70 jäsentä.  Hallituksen jäsenistä suurimalla osalla on kokemusta ja osaamista monelta vuodelta, mutta nyt nuoret ja uudet jäsenet ovat tuoneet oman nykyaikaisen osaamisensa ja tarmonsa yhteiseen käyttöön.

  Yhdistyksen löytää vaikka netistä www. kokkolanseudundiabetes. net tai facebookista tai vaikka soittelemalla puheenjohtaja Kaarina Korhoselle puh.044 5138802 tai sihteerille Matti Hannulalle puh. 044 0585153 tai veteraani Leif Granvikille puh. 040 0162172.