Ajankohtaista

18.6.2017

Kraatarimuseo on avattu Kaustisella

Kraatarin talo, museoksi kunnostettu 150 vuotta vanha Wirkkalan suvun talo on avattu suurelle yleisölle Kaustisen Pajalassa. Pidämme tilat avoinna tiistaista lauantaihin klo 11-18 ja vuokraamme tiloja perhejuhliin, illanistujaisiin ja muihin kotiseututyötä ja kulttuuria viljeleviin tarkoituksiin.Kraatari on Kaustiselle avattu uusi käyntikohde, joka avattiin suurelle yleisölle 10.6.2017. Talo on sisustettu muistuttamaan vanhaa käsityöläisperheen kotioa, jossa eri aikakaudet ovat sovussa keskenään.

Talossa koet tuulahduksen 1880-luvun lopulta, pääset ihailemaan perheen tunnelmallista tupaa takkoineen, seinäkelloineen ja lautaskaappeineen. Kraatarit Juho ja Otto Wirkkala tekivät talosa vaatteita ihmisille, ja Ottoa esittävä nukkehahmo istuu Kraatarin pödällä kertoen tarinaa meneistä ajoista.

Talon vinttikamarissa on tunnelmaa sodanjälkeisestä ajasta. Radiosta kuuluu Metro-tyttöjen laulua ja Pekka Tiilikaisen selotusta Helsingin Olympiakisoista.

Kraatarin pihapiirissä on rakennus, jossa on galleriatila Tapio Wirkkalan Rosenthal-posliininäyttelyineen, pieni myymnälä ja paikallisen 4H-yhdistyksen ylläpitämä kioski.
Kraataria vuokrataan ulkopuolisille kohtuuhihtaan. Voit ottaa yhteyttä puh. 0500-500928 tai virkkalaseura@gmail.com.
Virkkalan Perinneseura ry

Katso käyntikortti »

eVILJO

Yhdistysten ja yhteisöjen kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi. Viljo vahvistaa yhdistyksen tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi Viljossa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton nettisivu ja tapahtumakalenteri.

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain yhdistyksen oman eVILJO-tunnuksen kautta.

REKISTERÖIDY