eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

25.1.2016

Alnus ry. vaalii keskipohjalaista metsähistoriaa

Alnus ry. perustettiin vuonna 2000 kotipaikkanaan Toholampi. Alnus ry:n tarkoituksena on metsien historian ja merkityksen tunnetuksi tekeminen Keski-Pohjanmaalla. Vaalimme maakunnan metsäalan merkkihenkilöiden elämäntyötä ja tähän aihepiiriin liittyvää tutkimusta.Alnus ry:n nimi tulee lepän latinalaisesta nimestä, sillä leppä on Pohjanmaan maankohoamisrannikon pioneeripuulaji, ja se valmistaa maaperää metsän seuraaville sukupolville.Yhdistystä oli perustamassa entisestä metsälautakuntalaitoksesta metsänhoitaja Erkki Tunkkari, joka ideoi myös Kannuksen vanhan taimitarhan esineistön tallentamista ja näytteille asettamista. Alnus ry:n puheenjohtajana toimi pitkään professori Matti Paloja sekä pitkäaikaisena sihteerinä ja puheenjohtajana Tapio Salmela.

Yhdistys toteuttaa tarkoitustaan ylläpitämällä Kalajoen Hiekkasärkillä sijaitsevalla Tapion Tuvalla voittoa tavoittelematta näyttelytilaa. Tapion Tuvan muuttuvissa näyttelyissä esitellään metsään ja sen tuotteisiin liittyviä ilmiöitä, niin vitriineissä kuin seinillä. Alnus ry. kerää ja tallentaa metsäalan esineistöä sekä ylläpitää yhdistyksen tarkoitusta tukevaa arkistoa. Internettiin yhdistys on luonut Virtuaalimetsän, jonka ylläpito on Alnus ry:n yksi keskeinen toimintamuoto. http://www.alnus.fi/

Yhdistys järjestää näyttelyitä, retkeilyjä, seminaareja, esitelmiä, kilpailuja ja muuta vastaavaa toimintaa, sekä harjoittaa tutkimusta, koulutusta ja tiedotusta. Yhdistys toimii yhteistyössä samoja päämääriä toteuttavien yhteisöjen kanssa.

Yhdistyksemme jäsenille ja sidosryhmille lähetetään jäsentiedote vuosittain. Tällä hetkellä Alnus ry:ssä on noin 50 jäsentä, joista osa on yhteisöjäseniä. Lisäksi yhdistys toimii yhteistyössä valtakunnallisen Metsähistorian seura ry:n kanssa.

Toiminta Alnus ry:ssä avaa mahdollisuuden hankkia tietoa historiasta ja tutustua keskipohjalaisen maakunnan erilaisiin kohteisiin ja mielenkiintoisiin ihmisiin. Tervetuloa mukaan!