eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

26.1.2016

Keski-Pohjanmaan historian ja yhteiskuntaopin opettajien kerho

Vuonna 2014 perinteinen syysretkemme suuntasi vanhan isäntämaa Ruotsin kamaralle. Kyseessä oli kerhomme 10-vuotis juhlareissu ja suuntana tarkemmin Uumaja. Pääsimme kokeilemaan Wasaline-yhtiön tarjoamaa merenylitysmahdollisuutta ja tuloksena oli varsin onnistunut juhlareissu.Kerho siis syntyi vuonna 2004, kun pieni piiri maakunnan pääkaupungissa halusi tiivistää seutukunnan historian ja yhteiskuntaopin opettajien kollegiaalista yhteistyötä.  Opettajan työ on varsin itsenäistä, joten yhteistyön kasvattaminen aineenopettajien kesken toisi lisäarvoa ammatillisen osaamisen ja ilman muuta virkistystoiminnan muodossa.

Kerhollamme on tätä nykyä jäseniä kolmisen kymmentä. Toiminnan rahoitus pohjaa joka vuosi erikseen määräytyvään jäsenmaksuun, joka päätetään vuosikokouksessa. Toki varsin merkittävän taloudellisen panostuksen antaa HYOL eli historian ja yhteiskuntaopin opettajien liitto. Liitto rahoittaa erillisestä anomuksesta kerhomme järjestämää koulutus ja virkistystoimintaa sadoilla euroilla.

Kerhomme on onnistunut alkuperäisessä tehtävässään vähintäänkin kohtuullisesti. Olemme tehneet yritysvierailuja, matkan Berliiniin, harrastaneet joka syksy kotimaan matkailua, joissa kohteina on ollut muun muassa Raatteen tie, Hanko, Raasepori ja Hämeenlinna. Kenties suurimpana kerhomme voimannäyttönä olivat vuonna 2008 järjestetty Historian ja yhteiskuntaopin liiton kevätpäivät, mitkä toivat kollegoja ympäri valtakunnan kymmenittäin Keski-Pohjanmaalle Kokkolaan.  Kaksipäiväinen puristus piti sisällään jos monenmoista härdelliä.

Haasteitakin on. Ne ovat varmasti hyvin samankaltaisia kuin muillakin pienillä kerhoilla ja yhdistyksillä. Kerhomme aktiivit ovat vuodesta toiseen samat ja toiminnan kehittäminen tuppaa pysähtymään. Koska kerhotoiminnan ydin on Kokkolassa, on maakunnan opettajien aktivoiminen tapahtumiin ollut haasteellista. Kerho palveleekin tahtomattaan, mutta selvästi paremmin kokkolalaisia opettajia, joiden jo matkojenkin takia helpompi osallistua yhteisiin tilaisuuksiin. Suurimpana pettymyksenä oli vuoden 2015 syysretken peruuntuminen vähäisen osallistujamäärän vuoksi. Suuri suunnittelutyö valui hukkaan.

Tietotekniikka antaisi hyvän mahdollisuuden kehittää kerhotoimintaa. Tähän asti kerhon sihteeri ja puheenjohtaja ovat hoitaneet tiedotuksen sähköpostilistan kautta. Omat eViljo -sivut luotiin keväällä 2015, mutta niiden hyödyntäminen on vielä keskeneräistä. Sivut esiteltiin kerhon vuosikokoukseen osallistuville jäsenille ja sovittiin että jatkossa tiedotus kaikista tapahtumista hoidetaan eViljon kautta. Näin kerhon jäsenet voivat keskitetysti tarkastaa tapahtumakalenterin omalta sivulta ja kommentoida meneillään olevia asioita.

Vuonna 2016 kerhomme jatkaa perinteisellä linjallaan. Toivottavaa olisi, että uusia kasvoja uusine ajatuksineen tulisi mukaan, mutta ilmankin pärjää. Hyvää uutta vuotta 2016 kaikille eViljo-käyttäjille!

Pekka pj.