eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

9.10.2017

Naiset miestensä rinnalla

Naiset miestensä rinnalla - keskipohjalaisten sotainvalidien puolisoiden selviytymistarioita -kirja myynnissä. Kysy Sotainvalidien K-P piiritoimistosta, Kitinkuja 2, p. 044 304 2669

Naiset miestensä rinnalla -kirja sisältää 71 sotainvalidien puolisoiden tarinaa kulttuurisen Keski-Pohjanmaan kuntien alueelta. Tarinoissa kuvataan elämää lapsuudesta vanhuuteen, sota-ajasta ja sen jälkeisestä jälleenrakennusajasta perheen perustamisineen sekä elämää ikäihmisenä.

Tarinat sisältävät mm. kokemuksia talvisodan alkamisesta itärajan tuntumassa ja perheiden joutumista vankileirille. Siirtolaisuutta kuvataan omana kokemuksena sekä evakkojen vastaanottamistaan perheisiin. Monilla on kokemuksia lottatehtävistä ja sotainvaliditoiminnasta. Teksteistä kuuluu vahvasti työn ääni. Työtä on tehty kodin ja perheen hyväksi, ansiotöissäkin käytiin perheen ohella. Ikääntyessään moni on ollut omaishoitajana miehelleen.

Tarinoista huokuu ikäihmisten kokemuksen tuoma viisaus ja tyytyväisyys elämään, siihen sisältyneiden vaiheiden läpikäyminen ja hyväksyminen, kiitollisuus elämästä ja nykyisestä hyvinvoinnista.


Sotainvalidien Keski-Pohjanmaan Perinneyhdistys ry

Katso käyntikortti »