eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

29.2.2016

Ylivieskan Kotiseutuyhdistys

Ylivieskan Kotiseutuyhdistyksen toiminnan tarkoituksena on ylivieskalaisen kulttuurihistorian ja perinteiden tallentaminen sekä vaaliminen.Ylivieskan Kotiseutuyhdistys

Ylivieskan kotiseutumuseon, Puuhkalan, on perustanut v. 1969 Ylivieskan Kotiseutuyhdistys. Kotiseutuyhdistys on kerännyt valtaosan museoalueen rakennuksista ja esineistöstä. Nykyisin museo on Ylivieskan kaupungin ylläpitämä.

Puuhkala on ensisijaisesti talonpoikaismuseo, mutta siellä on esineistöä myös muilta aloilta, mm. käsityö- ja palvelualoilta. Museoalueella on kaikkiaan 15 rakennusta ja niissä yli 7 000 esinettä.

Yksi museon erikoisuuksista on Maitokannumuseo, joka sijaitsee ns. Timlinin talossa. Maitokannujen kerääminen alkoi Ylivieskassa v. 1991 kotiseutuyhdistyksen aloitteesta. Museossa on 700 kaadinta 15:sta eri maasta ja kokoelmaa kartutetaan edelleen. Suomalaiset kannut ovat Arabian, Nuutajärven, Iittalan, Riihimäen ja Karhulan tehtaiden tuotantoa.

Kotiseutuyhdistys järjestää yhteisiä tilaisuuksia Ylivieskan kaupungin kulttuuritoimen, Ylivieskan seurakunnan sekä eri järjestöjen kanssa. Tapahtumapaikkoina ovat usein Puuhkalan kotiseutumuseo tai kylien omat keskeiset tilat, kuten Nuorisoseurantalot, Kylätalot yms.

Tapahtumia järjestetään niin kesäaikaan kuin myös talvella. Hiihtolomaviikolla 9.3.2016 klo 12.00 – 15.00 pidetään Teikon tuvalla talvitapahtuma, jossa on mielenkiintoista ohjelmaa. Tarjolla on mm. rekiajelua, nuotiolla paistettua makkaraa, kahvia, mehua, leikkimielisiä kilpailuja, arvontaa. Tapahtuman toisena järjestäjänä toimii Metsäperän metsästysseura ja järjestäjät odottavat jälleen runsasta osanottoa. Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Perinteinen varttuneen väen päivä Puuhkalassa pidetään kesäkuussa yhdessä Ylivieskan seurakunnan kanssa. Kesäisin järjestetään myös lasten tapahtumia.  

Kotiseutupäivien pääjuhlaa vietetään elokuun ensimmäisenä sunnuntaina. Tänä vuonna pääjuhlan järjestää Raudaskylän kylätoimikunta. Ylivieskan kotiseutuyhdistys osallistuu myös Kalajokilaakson kotiseutuyhdistyksen syysretkelle. Kaikista tapahtumista voit lukea yhdistyksen nettisivuilta ja ilmoitamme niistä myös paikallislehdissä.

Kalajokilaakson kotiseudun joululehti ilmestyy marraskuussa. Lehden tekemiseen voi osallistua vinkkaamalla juttuaiheista tai kirjoittamalla runon tai tarinan menneiltä ajoilta. Liittymällä kotiseutuyhdistyksen jäseneksi voit olla kehittämässä yhdistyksen toimintaa

Olet lämpimästi tervetullut yhdistyksen toimintaan ja osallistumaan tapahtumiimme!

Terveisin Ylivieskan Kotiseutuyhdistys