eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

1.6.2018

Keski-Pohjanmaan Psoriasisyhdistys ry on pieni, mutta elinvoimainen yhdistys.

Tavoitteenamme on jakaa tietoa ja tukea psoriasista sairastaville ja heidän läheisilleen. Psoriasisliitolla on yli 40 paikallisyhdistystä eri puolilla Suomea. Paikallisyhdistyksemme täällä Keski-Pohjanmaalla järjestää muun muassa lääkäriluentoja ja erilaisia tapahtumia jäseniltojen lisäksi. Nämä tapahtumat ovat yleisesti jäsenillemme maksuttomia eikä vaadi sitoutumista toimintaan ellei näin itse halua. Jäseniltamme ovat yhteisöllisiä ja kaikille avoimia tapahtumia, jotka järjestetään joka kuun ensimmäisenä maanantaina, 1-2 tunnin mittaisina tapaamisina. Kesäkuukaudet pidämme kuitenkin taukoa kokoontumisista. Ajoittain tapaamisillamme on teema, josta ilmoitamme jäsenillemme etukäteen ensisijaisesti sähköpostin ja sosiaalisen median kautta. Ilmoitamme toiminnastamme myös Facebook-sivuillamme, eViljo yhdistysrekisterissä, kp24 tapahtumissa ja ajoittain myös paikallislehtien yhdistys-osiossa.

Yhdistystoiminnassa pääset tutustumaan muihin psoriasista sairastaviin ja vertaistuki on mahdollista. Yhdistystoiminnassa voi syntyä myös uusia ystävyyksiä. Lähetä meille kysymyksiä ja toiveita sähköpostitse osoitteeseen: kp.psori@gmail.com. Toivotamme kaikki lämpimästi tervetulleiksi mukaan toimintaamme!

Mikä on Psoriasis (psoriaasi, psori)? Se on tulehduksellinen pitkäaikaissairaus, joka aiheuttaa iho- ja niveloireita sekä altistaa liitännäissairauksille. Alttius psoriasikseen periytyy. Suomessa psoriasista sairastaa 2–3 prosenttia väestöstä eli noin 100 000–150 000 ihmistä. Heistä noin 3–5 prosentilla on vaikea psoriasis. Psoriasis ei tartu.

Maailman terveysjärjestö WHO:n lausuma psoriasiksesta toukokuussa 2014 nosti psoriasiksen muiden vakavien parantumattomien pitkäaikaissairauksien kuten diabeteksen ja sydän- ja verisuonisairauksien rinnalle. Lausuman mukaan psoriasis on krooninen, tarttumaton, kivulias ja toimintaa estävä sairaus, johon ei ole olemassa parannuskeinoa.