eVILJO

Yhdistysten ja
yhteisöjen
kohtaamispaikka

eVILJO on yhdistyksiä ja yhteisöjä varten oleva rekisteri aktiivisen kansalaistoiminnan tueksi ja yhteistoiminnan kehittämiseksi. eVILJO vahvistaa toimijoiden tunnettavuutta, viestintää ja verkostoitumista.

Ylläpitämällä tietojasi eVILJO:ssa ja ne julkisesti näyttämällä sinulla on käytössäsi maksuton käyntikorttinäkymä, kotisivu ja tapahtumakalenteri!

Rekisteritietoja voi päivittää milloin vain oman eVILJO-tunnuksella, jonka saat sähköpostiisi rekisteröinnin jälkeen.

Lisää yhdistyksesi tiedot eVILJO:n rekisteriin.
Ajankohtaista

31.1.2019

LESTIJÄRVEN YMPÄRISTÖYHDISTYS RY

Lestijokiseudun ympäristöyhdistyksen tarkoituksena on Lestijokilaakson ja sen vaikutusalueen ympäristön suojelu ja virkistyskäytön edistäminen. Sen lisäksi yhdistyksen tarkoituksena on toimia Lestijokilaakson kuntien , paikallisten asukkaiden, mökkiläisten ja karavaanareiden keskinäisen yhteistoiminnan edistämiseksi sekä tehdä Lestijokilaaksoa tunnetuksi. Tarkoituksensa toteuttamiseksi yhdistys - antaa lausuntoja ja kannanottoja - tekee aloitteita - toteuttaa ja hallinnoi ympäristöä parantavia hankkeita - hoitaa tiedotustoimintaa - järjestää tapahtumia ja tapaamisia. Yhdistys on Suomen luonnonsuojeluliiton jäsen ja sen jäseneksi voi liittyä jokainen, joka hyväksyy yhdistyksen tarkoituksen ja säännöt. 

 Lestijärven ympäristöyhdistys perustettiin 2005, jolloin VAPO oli käynnistänyt Teerinevan turpeennostoa koskevan YVA -selvityksen. Tuolloin katsottiin, että rekisteröidyn yhdistyksen avulla voidaan parhaiten vaikuttaa VAPO:n ja viranomaisten päätöksentekoon. Perustava kokous pidettiin toukokuussa 2005. Vuoden vaihteessa 2006 VAPO keskeytti YVA -selvityksen. Ennen tätä oli Lestijärvellä kerätty laaja, yli 1000 nimen kansalaisadressi turpeen noston vastustamiseksi. Hanke haudattiin useiksi vuosiksi, jolloin myös ympäristöyhdistyksen toiminta hiljeni.  VAPO käynnisti YVA -selvityksen uudelleen vuonna 2012, jolloin Lestijärven ympäristöyhdistys herätettiin uudelleen henkiin. Elokuussa 2012 pidettiin sääntömääräinen vuosikokous, jossa yhdistykselle valittiin uusi hallitus ja hyväksyttiin toimintasuunnitelma vuodelle 2012. Vuonna 2017 yhdistyksen toiminta laajeni koko jokilaakson kattavaksi ja uudeksi nimeksi otettiin Lestijokiseudun ympäristöyhdistys. Yhdistyksen aktiivisen toiminnan tuloksena VAPO on luopunut Teerinevan turpeennostosta.

www.sll.fi/liity